Getest: kip met limoen en kappertjes

south-beach-kip
© art decaro

Een deel van mijn ontdekkingsreis bij het leven met een fructosemalabsorptie bestaat uit veel experimenteren in de keuken en op zoek gaan naar superlekkere gerechtjes die intolerantie-proof zijn. De volgende maanden beloven op culinair vlak niet veel soeps, maar in de voorbije weken heb ik al wel enkele zogenaamd allergievriendelijke receptjes uitgetest (die ik binnenkort hopelijk weer mag eten), waaronder deze: de kip met limoen-en-kappertjes-saus van het South Beach Dieet. Het verdict: superlekker!

Ik ben een grote fan van het South Beach dieet: de meeste receptjes die ik in het verleden heb uitgeprobeerd waren altijd een succes: je proeft niet dat je op dieet bent en dat is voor mij heel belangrijk om het vol te kunnen houden. Maar ook voor wie niet op zijn of haar lijn moet letten, zijn de kookboeken echt wel een aanrader om aan de collectie toe te voegen. Nuja, oordeel zelf maar ;-)

Recept (voor 4 personen):

  • 4 kippenfilets (van elk 120g)
  • zout en peper (naar smaak)
  • 1 el extra-vierge olijfolie
  • 1 medium sjalotje in blokjes gesneden (weglaten bij fructose-intolerantie)
  • 1/2 cup kippenbouillon (light – zelfgemaakt bij fructose-intolerantie)
  • 2 el kappertjes, gespoeld en afgedroogd
  • het sap van 2 medium limoenen
  • 2 el gehakte peterselie
  • in het originele recept gebruiken ze 4 el volkoren bloem, maar ik gebruik amandelmeel (dat maakt het glutenvrij)

Kruid de kippenfilets met zout en peper en wrijf elke borst in met een laagje amandelmeel (1 el per borst). Verhit de olijfolie in een anti-kleefpan en bak hier de kippenfilets in tot ze een bruin korstje krijgen en nog een beetje mals zijn.

Haal de filets uit de pan (plaats deze in een afgedekte schaal, zodat ze goed warm blijven) en gooi er de sjalot en kappertjes in. Roerbak dit ongeveer 30 seconden en voeg er dan de kippenbouillon en het limoensap aan toe. Laat dit ongeveer een minuut inkoken (ik hou niet zo van waterachtige sausjes, dus ik laat het meestal iets langer inkoken dan het recept zegt). Strooi er op het laatste moment nog de peterselie bij en giet dit tot slot over de kip. Ik heb dit geserveerd met gestoofde gele paprika en courgetteblokjes.

Smakelijk!

Voor wie het originele recept nog eens wil nalezen is hier de link: http://www.southbeachdiet.com/food-fitness/recipe-for-lemoncaper-chicken/14766/F

Advertenties
Getest: kip met limoen en kappertjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s