Getest: Haloumi met groenten

Een deel van mijn ontdekkingsreis naar een fructose-vriendelijk leven bestaat uit veel experimenteren in de keuken en op zoek gaan naar lekkere gerechtjes die de intolerantietest doorstaan. Omdat ik van nature geen echte keukenprinses ben, moet ik de mosterd voorlopig nog ergens anders zoeken: bij Pascal Naessens bijvoorbeeld (zij is momenteel mijn culinaire guru). Het originele recept voor ‘Haloumi met asperges en trostomaatjes’ kan je in Puur genieten en toch slank terugvinden, maar hier is alvast mijn licht aangepaste versie.

Dit gerecht is jammer genoeg niet geschikt voor het eliminatiedieet, omwille van de asperges en de tomaten, die verboden zijn. De vraag is nu nog of ik later weer tomaten en asperges zal mogen eten, want de tolerantiedrempel is voor iedereen verschillend. Fingers crossed, want dit was super-super-lekker! :-)

Omdat er in dit gerecht vrij veel olijfolie wordt gebruikt, is de kans groter dat je de groenten beter verdraagt. De olie vormt namelijk een film rond de voedseldeeltjes en dat zorgt ervoor dat je darmen meer tijd krijgen om het voedsel te verteren.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 120g groene asperges
  • 15-tal trostomaatjes
  • 1 pakje haloumi-kaas
  • komijn (poeder)
  • oregano (gedroogd)
  • rucola
  • olijfolie, zout en peper (naar smaak)

Bereiding

Snijd de trostomaatjes middendoor en leg ze in een grote ovenschaal. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en gedroogde oregano. Zet de schaal zo’n 10 minuutjes op 180° in een voorverwarmde oven.

Wrijf de asperges in met olijfolie en besprenkel ze met komijnpoeder (geeft een verrassend lekkere smaak!) en bak ze in de pan tot ze (beet)gaar zijn (ik hou nog van een beetje bite).

Snijd de haloumi in dunne plakjes en bak ze aan in een antikleefpan, tot ze een mooi bruin korstje krijgen.

Verdeel de rucola over twee borden en leg hier vervolgens de tomaatjes, asperges en haloumi op. Besprenkel tot slot nog met enkele druppels olijfolie en wat zeezout en peper.

Smakelijk!

Advertenties
Getest: Haloumi met groenten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s