Omelet met paprika, courgette en ricotta

Tijdens de eliminatieperiode – die zo’n 3 tot 4 weken duurt – is het experimenteren geblazen met de beperkte ingrediënten die zijn toegelaten om toch nog een beetje een feestmaal van je fructose-arme lunch te maken. Deze keer had ik nog wat restjes courgette, oranje paprika en ricotttakaas liggen: ideaal voor een ommeletje!IMG_1639-klein

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 eieren
  • 110g gele of oranje paprika in schijfjes gesneden
  • 20g courgetteschijfjes
  • 2 el ricotta
  • olijfolie
  • basicilum

Stoof de schijfjes paprika en courgette aan in wat olijfolie tot ze mooi bruin zien. Voeg hier de twee opgeklopte eieren aan toe en laat enkele minuutjes garen. Lepel vervolgens hier en daar enkele kwakjes ricotta over het ei en laat verder garen onder een deksel.

Werk voor het opdienen af met verse fijngehakte basilicum.

Smakelijk!

Advertenties
Omelet met paprika, courgette en ricotta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s