Lichte aardappelsalade met kip en kervel

Ik was tot voor dit receptje eigenlijk geen grote kervelliefhebster, maar sinds ik dit geproefd ben, ben ik fan van deze smaakmaker. Het ziet er misschien uit als een redelijk grote en vettige caloriebom, maar eigenlijk is dit gerechtje heel gezond! Tip: omdat deze maaltijd rauwe groenten bevat, kan je op voorhand best een lepel lijnzaadolie drinken om je darmen wat te smeren (zorgt voor een beschermlaagje).

IMG_1949-duo

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 240g kleine verse aardappelen
  • 240g kipfilet
  • 1 potje volle yoghurt
  • een handjevol kervel
  • een handjevol rucola
  • olijfolie
  • zeezout

Bereiding

Kook de aardappelen met schil tot ze gaar zijn. Stoom de kipfilet intussen tot deze gaar is. Snijd de aardappelen en kip nadien in hapklare brokken. Als je wil kan je deze nog even aanstoven in de pan met wat olijfolie om de stukken een mooi korstje te geven, maar dit is geen must.

Hak de helft van de kervel fijn en meng deze met de yoghurt: dit wordt de dressing.

Meng de aardappelen en kipbrokjes in een grote kom en giet hierover de dressing en roer goed om.

Dresseer de rucola en overgebleven kervel over twee borden en besprenkel met olijfolie (om de vertering ervan te vergemakkelijken). Lepel hierop een torentje van de aardappelsalade.

Smakelijk!

Hier vind je het originele recept.

Advertenties
Lichte aardappelsalade met kip en kervel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s