Marsepeinkoekjes

Om vanavond bij het afsluiten van ons oudejaarsdiner toch even te kunnen zondigen bij de (déca)koffie, heb ik zelf wat koekjes gebakken. Ik heb er al stiekem ééntje van geproefd en hoewel ze natuurlijk niets betekenen in vergelijking met the real deal, vond ik ze redelijk ok van smaak. Onder het motto “beter iets dan niets” heb ik besloten om dit receptje (een combinatie van twee andere) toch met jullie te delen. Alvast een mooi einde voor 2014 en een prettig en gezond 2015 toegewenst!

IMG_2102-klein

Ingrediënten

  • 1 cup amandelmeel + 2 extra el apart
  • 8 el rijstsiroop
  • 1 kl vanille-extract
  • 1 groot ei (of twee kleintjes)
  • 2 el agar agar
  • 1/2 cup gepelde amandelen (je kan ze zelf pellen door ze te blancheren: overgieten met heet water en dan afspoelen met ijskoud water)

Meng 1 cup amandelmeel met de rijstsiroop en het vanille-extract en kneed tot je marsepein bekomt (voeg rijstsiroop bij tot de massa de gewenste textuur heeft).

Scheid het eigeel van het eiwit en voeg het eiwit toe aan je marsepein. Kneed goed en voeg er dan de agar agar en de 2 extra eetlepels amandelmeel aan toe.

Beleg een ovenschaal met bakpapier en rol kleine balletjes van je deeg en leg deze hierop (ik heb de balletjes allemaal nog eens met een nat mes in twee gesneden). Zet deze een uurtje in de koelkast.

Zet de oven op 130 graden en beschilder je gekoelde koekjes nu met het eigeel, gemengd met wat water. Leg op elk koekje een gepelde amandel ter versiering. Bak de koekjes tot slot af in de oven gedurende 30 minuten.

Smakelijk!

Bekijk hier het originele recept.

Advertenties
Marsepeinkoekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s