Kip met andijviepuree

Dit gerechtje is een herwerkte versie van een goede oude boerenkost-klassieker: worst met andijviepuree. Omdat de voorverpakte worsten in de winkel vaak nogal wat chemicaliën bevatten en meestal histamine-opwekkers zijn, heb ik gekozen voor een veilige kippefilet. Ik heb andijvie sinds kort ontdekt en al in heel wat nieuwe gerechtjes verwerkt. De ietwat bittere groene groente is verrassend veelzijdig!

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 150g kippenfilet
  • 120g aardappelen
  • handvol gewassen andijvie
  • zout
  • echte boter en/of olijfolie

Kook de aardappelen gaar in een pot water en blancheer de in stukjes gesneden andijvie. Voeg de afgegoten groenten samen in een kom en plet deze tot je een smeuïge puree bekomt. Voeg eventueel nog een klontje echte boter of olijfolie toe en breng op smaak met wat zout (en nootmuskaat als je dat verdraagt).

Serveer met een gestoomde of gebakken kippenfilet… en klaar!

IMG_2175-klein

Advertenties
Kip met andijviepuree

Een gedachte over “Kip met andijviepuree

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s